Kurum Adı : Aşkale İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi
Telefon : 0 (442) 415 10 17
Faks : 0 442 415 10 17
WEB Adresi : http://askaleimkbcpal.meb.k12.tr
Adres : Aşkale İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi Yeni Mahalle İstanbul Cad. 25500 Aşkale / ERZURUM

VİZYON
Zeka düzeyleri ile yetenekleri yüksek olan öğrencileri bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen konuşabilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni teknolojileri kullanan, yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayabilen, dünya ile yarışan, etkili ve nitelikli, çağdaş demokratik ve laik bireyler olarak topluma kazandırmaktır.

MİSYON
Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili,becerili, özgüvenli olmalarını,problemlerin çözümünde bilimsel yöntemi kullanılma gerekliliğini kavramalarını,  Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini,  Çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Öğretmen Sayısı : 13
Rehber Öğretmen Sayısı : 1
Öğrenci Sayısı : 138
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.30-16.40
Derslik Sayısı : 16 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Okulumuzun Lojmanı Bulunmamaktadır.
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde olup,il merkezine uzaklığı 49 km dir.
Ulaşım : Yaya olarak ve şahsi araçlarla yapılabilmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Yerleşim yerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lojman bulunmakta olup yine aynı zamanda kiralık konutlarda bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Futbol, Voleybol,Masa Tenisi
Bilimsel Etkinlikleri : AB projeleri ile ilgili okulumuz bilgi yarışına katılacaktır.
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK Projelerine okulumuz 5 farklı branşta başvurumuz vardır.